+38121/823-701 info@vranjkovic-linea.rs

KAMENA VUNA

AKUSTIČNI SISTEMI

Acoustic i Acoustic EXTRA su ploče prilagođene za izolaciju pregradnih zidova, spuštenih plafona i akustičnih sistema. Imaju dugotrajnu stabilnost koja osigurava nepromenjivost dimenzija, gustine, orijentacije i prečnika vlakana. Kamena vuna zbog svoje vlaknaste strukture prigušuje zvučne talase, i zbog toga se primenjuje kada postoje povećani zahtevi za zvučnom izolacijom.

VIŠENAMENSKI PROIZVODI

Multirock, Airrock i Acoustic ploče primenjuju se kao toplotna, zvučna i protivpožarna izolacija u lakim montažnim pregradnim zidovima od gipsp kartonskih ploča, kod izolacije potkrovlja, spuštenih plafona i izolacije zidova sa unutrašnje strane. Airrock ploče proizvode se u 2 različite gustine: ND i XD.

PODOVI I PLAFONI

Steprock, Steprock HD i Floorrock su izolacione ploče od kamene vune za izvođenje zvučne, toplotne i protivpožarne izolacije podova na tlu i plivajućih podova međuspratnih konstrukcija. Zbog vlaknaste strukture i elastičnosti ove izolacione ploče imaju odlična svojstva izolacije od vazdušnog, i što je kod podova još važnije, udarnog zvuka.

KONTAKTNE FASADE

Frontrock Casa, Max Plus, Reno i Frontrock Max E izolacione ploče preporučuju se za ugradnju na tankoslojnim i debeloslojnim kontaktnim fasadnim sistemima i za izolaciju podgleda iznad spoljnog prostora kao i iznad negrejanih garaža. ROCKWOOL izolacione ploče svojim karakteristikama osiguravaju zaštitu od požara, zvučnu zaštitu, paropropusnost, dimenzionu stabilnost i dugotrajnost fasadnih sistema.

VENTILISANE FASADE

Ventirock Duo, Airrock LD FB1 / ND FB1 / HD FB1 / XD FB1 su vodoodbojne izolacione ploče za izvođenje toplotne, protivpožarne i zvučne izolacije u sistemu ventilisanih fasada. Posebno su dizajnirane kako bi bile otporne na naprezanja uzrokovana strujanjem vazduha u ventilisanom sloju. Izolacione ploče Airrock FB1 se proizvode u 4 različite gustine (LD, ND, HD, XD), kako bi se ispunili specifični zahtevi svakog projekta.

RAVNI KROVOVI

Hardrock Energy Plus, Monrock Energy Plus, Durock Austria 038 i Hardrock Max su proizvodi sa dve gustine u jednoj ploči i koriste se kao protivpožarna, toplotna i zvučna izolacija neprohodnih ravnih krovova na trapeznim čeličnim limovima ili armiranobetonskim pločama. Zbog strukture sa dve gustine, preporučuje se da se ove ploče postavljaju jednoslojno. Na ovaj način moguće je puno brže i ekonomičnije postavljanje, nego kada se izolacija postavlja u dva sloja.

 

 

 

 

Skills

Posted on

July 9, 2020